Olga Oinas-Panuma eduskuntaan

Kirjoituksia

Tältä sivulta löydät ajatuksiani yhteiskunnasta, sekä alempaa linkkejä kolumneihini ja mielipidekirjoituksiini.

Kun metsärahasto hujautti nurkkajuureen valtavan aukon, minulla aukesi silmät. Kotimaamme metsissä on menossa valtava kansallisvarannon uusjako ja siitä on syytä huolestua.Metsiä ja suomalaisia metsärahastoja myydään jatkuvasti ulkomaille. Nyt puhutaan jo vähintään kymmenistä tuhansista hehtaareista. Toukokuussa erilaiset rahastot omistivat jo...

"Miks sä sitten asut täällä?" Kysyi etelästä tullut vieras vilpittömästi minulta kotikotonani Panumalla, Pudasjärvellä, kun kerroin että opiskelen Lapin ja Oulun yliopistoissa. Eikä tämä kysymys ollut ensimmäinen tai viimeinen kerta, kun saan selitellä asumistani.

Minulle naistenpäivä on ennen kaikkea tasa-arvon päivä. Aina tasa-arvosta puhuttaessa pitäisi muistaa, ettei pelkkä sukupuoli tee kenestäkään pätevää - olipa kyseessä sitten mies, nainen tai mikä vain muu.

Lensikö kahvikuppi ulos auton ikkunasta? Unohtuiko kusipaperi levikkeelle? Tienpientareet ovat täynnä tupakka-askeja, ruokapakkauksia ja nuuskakiekkoja.

Minua ärsyttää tekopyhä tasa-arvokeskustelu. Sanotaan, että ollaan todella suvaitsevaisia. Hyväksytään kyllä maahanmuuttajat ja ulkomailta tulevat kulttuurit, mutta ajatellaan esimerkiksi, että kaikki lestadiolaiset ovat naisia halventavia konservatiiveja.