Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus turvalliseen kouluun

17.02.2021

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus käydä koulu turvallisesti. Nyt joka kymmenes lapsi kokee itsensä koulukiusatuksi. Jokainen kiusattu on liikaa. Valtuutettuna tekisin kaikkeni, jotta Pudasjärvi olisi Suomen ensimmäinen kunta, jossa ei ole koulukiusaamista ja -väkivaltaa. Haluan, että kotikaupungissani koulukiusaamiseen puututaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. 

 Kiusaamisesta kertominen on kiusatulle vaikeaa, eivätkä opettajat huomaa jokaista kiusaamistapausta. Siksi haluan, että Pudasjärvellä kiusaamisen seulonta tehdään tarkemmin kuin aiemmin. Jokaiselta oppilaalta pitää kysyä vuosittain, onko häntä kiusattu. Erityisen tärkeää on antaa opettajalle riittävästi keinoja kiusaamisen kitkemiseksi ja oppilaille tarpeeksi tukea. Myös kiusaajan pitää tajuta tekojensa vakavuus, parantaa tapansa ja saada siihen tukea. 

Tehdään yhdessä Pudasjärvestä turvallinen kunta koululaiselle. Aloitetaan kiusaamisen vähentäminen heti näyttämällä lapsille ja nuorille aikuisina hyvää esimerkkiä. Minä uskon kiusaamisvapaaseen Pudasjärveen, uskotko sinä

?P.s. Kuvassa allekirjoittanut toisella luokalla Kipinän koulussa.