Autiot mummonmökit asutuiksi

03.05.2021

Maaseutubarometrin (2020) mukaan neljännes kaupunkilaisista haluaa muuttaa maalle. Tässä on Pudasjärven iskun paikka! Meillä on lääniä rakentaa, nopia valokuitunetti etätyöskentelyyn ja lyhyt matka kulukia töissä Oulussa ja Kuusamossa.

Autiot mummonmökit asutuksi
Kaupungin täytyy tehdä kaikkensa, jotta vajaalla käytöllä olevat talot saataisiin asumiskäyttöön ihmisille. Monelle oman kodin rakentaminen voi olla vielä kaukainen haave, mutta esimerkiksi vuokralle haluttaa asettua syrjempäänkin! 

Apua myymiseen ja ostamiseen 

 Kaupunki voi olla apuna saattamassa myyjä ja ostaja yhteen. Heille täytyy tarjota riittävästi apua, että pakolliset paperit saadaan näppärästi kuntoon. Moni kammoaa lomakkeita, mutta haluaa rakentaa kodin! 

Maata rakentamiseen 

Kaupungilla on maata monissa paikoissa. Siksi kaupungin kannattaisikin entistä enemmän vuokrata tai myydä maata rakentamista varten yksityisille, jotka haluavat tänne muuttaa. Kaupungin täytyy myös kannustaa paikallisia vuokraamaan tai myymään maitaan tonteiksi, jotta ihmiset pääsevät rakentamaan. 

Vapaa-ajan asunto kodiksi 

Kaupungin täytyy tehdä kaikkensa, jotta yhä useampi mökkiläinen haluaa muuttaa vapaa-ajan asuntonsa kodiksi. Kaavoitus Erityisen tärkeää on kaavoittaa tontteja komeille paikoille ympäri pitäjän keskustaa unohtamatta!